Italská kuchyně bývá v nejrůznějších žebříčcích řazena mezi nejlepší na světě, s francouzskou kuchyní dokonce často soupeří o první místo. Italská kuchyně je prostě neodolatelná, spolu s italskými specialitami patří mezi nejvyhledávanější napříč kontinenty. K popularitě a renomé jí určitě napomáhá i to, že patří mezi nejstarší na světě. Zahrnuje nekomplikovaná, avšak vynikající jídla.
Třetí srpnový týden proto v DeliKitchen ochutnejte tyto lahůdky: Saltimbocca (v překladu doslova „skoč do úst“) – tedy poctivý kuřecí plátek se šalvějí a plátkem slaniny ve vinné omáčce, které budeme podávat s pečenými bramborami a voňavým rozmarýnem.
Pokud dáváte přednost spíše vepřovému, tak Vás jistě ve firemních restauracích a závodních jídelnách DeliKitchen a Delirest potěší italští „ptáčci“ Braciole – plněné vepřové maso sýrem, bazalkou a česnekem, které je dušené v rajčatové omáčce a podávané se špagetami.
Buon appetito!