Maďarsko je známé svou kvalitou a hojností jídla. Místní kuchyni si každý spojuje se všudypřítomnou paprikou. Jen o ní to však není. Když bychom chtěli říct, jakého původu je maďarská kuchyně, tak je odpověď jednoduchá. Prostě maďarská. Velmi podobná je i české, slovenské a rakouské kuchyni. Tomu ale není divu, když jsme byli dříve jedna velká monarchie. Nicméně na území Uher dlouho pobývali Turci, kteří se probili do návyků uherské kuchyně.
Ochutnejte ve třetím listopadovém týdnu lahodné a šťavnaté pomalu pečené vepřové maso podávané s krémovým lečem, máslovými haluškami a zakysanou smetanou.
Říká se jim maďarská pizza a patří k nejslavnějším maďarským specialitám a pouličním pokrmům. Ve vybraných firemních restauracích a závodních jídelnách DeliKitchen & Delirest Vám nabídneme také sytý a poctivý obědový langoš s trhaným kuřecím masem, paprikáš majonézou, tvarohem a koprovou zakysanou smetanou.
Jó étvágyat! Dobrou chuť!