Zatímco vietnamská, čínská, indická i thajská kuchyně už v Česku zdomácněly a lidé „exotická“ jídla ochutnávají nejen v restauracích, ale vaří je i doma, korejská kuchyně stále čeká na objevení. A že je na co se těšit!
Stejně tak jako Česká republika, i Korea má své favority, co se týče jídla. Avšak některé chutě jsou pro nás tak unikátní, že je zkrátka musíte zkusit na vlastní kůži. Korejská kuchyně stojí hlavně na rýži, zelenině a masu. U pokrmů se často setkáte s pálivou nebo kořeněno-kyselou chutí.
Propadněte kouzlu korejské kuchyně a ve třetím týdnu v říjnu v rámci projektu DeliKitchen GastroKalendář ochutnejte:
Korejský BBQ vepřový bůček s rýží a křupavý zeleninový salát.
Smažené pikantní kuřecí kousky s restovanou brokolicí a jasmínovou rýží.