Americká kuchyně je kombinací kuchyně původní a přistěhovalecké. V první etapě svého vývoje byla ovlivněna domorodou indiánskou kuchyní. Do tohoto základu pak postupně přistěhovalci přidávali kuchyni anglickou, italskou, francouzskou, německou, holandskou i mnohé další. Proto ani typická americká jídla nejsou vlastně původní – americký hamburger má totiž původ u námořníků v německém Hamburku, sendvič pochází z Velké Británie a bramborové hranolky s největší pravděpodobností jako první usmažili ve Francii.
Ochutnejte u nás ve třetím zářijovém týdnu typicky americké jižanské lahůdky: TEXAS RIBS – grilovaná vepřová žebra v texaské marinádě s pečenými bramborami a dipem z modrého sýra.
A protože se za základní pilíř americké kuchyně považuje rychlé občerstvení, ve všech firemních restauracích a závodních jídelnách Delirest a DeliKitchen vám nabídneme i nejznámější & nejpopulárnější jídlo z amerických fastfoodů: BEEF burger – konkrétně grilovaný hovězí burger s BBQ omáčkou, grilovanou cibulí, sýrem čedar, papričkami jalapeňos s majonézou a jako přílohu americké brambory.