Kus světa, který označujeme jako Blízký východ, bohužel stále patří k politicky velmi turbulentním oblastem světa. Po stránce kulinární je to ale opravdový ráj. Spíše než o exotice kuchařští odborníci mluví o do detailu propracovaném vrstvení surovin a nevšední synergii chutí, vůní a textur. Chutě navíc nejsou tak vzdálené těm našim a používané koření je spíš nádherně aromatické než ostré.
Třetí týden v červnu ochutnejte Shawarmu – voňavé kousky grilovaného kuřecího masa, zeleninový salát s tahini dresinkem a pita chléb.
Extra porci exotiky Vám nabídne i druhý recept z projektu DeliKitchen GastroKalendář – Baba Ghanoush. Fenomenální libanonský hummus z pečených lilků, který zjemní tahini pasta, podáváme se sytým falafelem, smaženými cizrnovými kuličkami a glazovanou mrkví.